søndag den 28. november 2010

Havregrynskugler og julekage

Er der ikke noget med at du plejer at lave kage og konfekt?? -det kunne jeg da ikke huske.. til trods for at det er 3. år i træk at mine store piges mødregruppe kommer på besøg til jul, hos os..  men nu har jeg lavet en lille kage og så får de lidt havregrynskugler.. i min oprindelige opskrift (som ikke sådan liiige lader sig finde, bare fordi jeg skal bruge den) er der kaffe og lidt rom, men nu nappede jeg lige Karolines Køkken's opskrift som jeg ikke har prøvet før..

Havregrynskugler a la Karolines køkken:

175g havregryn (ca 5 3/4 dl)
100g flormelis
4½ spsk kakao (40g ca)
50 g blødt smør
4½ spsk abrikosmarmelade, æble -eller pæremos
(jeg brugte appelsin marmelade)

5 spsk krymmel, kakao,kokosmel eller flormelis til pynt

havregrynskuglerne kan stå tildækket i køleskabet i ca 4 døgn, og de kan også fryses ned!!


De smager forrygende og mindste pigens små fingre hapsede lige en enkelt inden de blev sat på køl. De smagte lidt for meget appelsin efter min mening..jeg er ikke god til chokolade og appelsin i eet !! Næste gang må jeg have abrikosmarmelade på lager :)



Kagen er to chokoladekage bunde med bær symfoni mousse imellem og så er den smurt på med nutella smørcreme..overtrykket og pyntet med MMF

Så nu kan de bare komme :) vi har ikke så meget sne -ikke endnu ihvertfald.. rigtig god 1. søndag i advent til alle der læser med..

2 kommentarer:

  1. De havregryns kugler som min far ... og mig plejer at lave skal der også kaffe og rom i... Er heller ikke til al for meget appelsin smag...

    Fin kage, de der snefnug udstikker er bare super fine !

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. de ser virkelig dejlige ud, får helt lyst til at lave havregryns kugler :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...