ja, du læste rigtig.. en konserves dåse, med mælk, som jeg koger.. I 4 stive klokke-timer!! vente vente..
kondenseret mælk
koger stadig.. vente vente
kogt kondenseret mælk
så er der gået 4 timer, men AV hvor er den varm.. var du lige så spændt på indholdet som jeg??
smager skøøøønt..
kogt kondenseret mælk mine damer og herrer.. intet mindre!!
meget spændende... men hvad skal du bruge det til???
SvarSletHihihi... det er længe siden jeg har lavet det sidst... Jeg har brugt det til is. Hvad bruger du det til ?
SvarSletAh, herligt gensyn... Det er jo Werther's Echte på dåse :) Min mand er helt syg med det, for dengang HAN var barn -i 70'ernes Sovjet- var det det ypperste der fandtes...
SvarSletJeg skal spise lidt af det til is og resten skal i en kage med chokoladebunde..
SvarSletWerther's Echte, JA, det er jo DET det smager af.. kunne simpelhen ikke hitte ud af hva det var det smagte af.. tak Nana ;)
Lene
Hvilken butik har du købt det i?
SvarSletDet er købt i superbest. der er nogle af deres butikker der har en hylde med varer fra usa :)
SvarSlet16-17 kr for en dåse..
Hilsen Lene
Hej.
SvarSletJeg har også forhørt mig i en SuperBest butik. Men desværre uden held. I hvilken by/SuperBest har du købt det. 'Min' lokale SuperBest vil nemlig gerne i kontakt med dem.
Hilsen Tina
Til info, så kan det også købes i mange etniske butikker. Tricket med at koge det må bestemt prøves en dag :O) Jeg har brugt det til hjemmelavede müslibare et par gange.
SvarSletKan også bruges til at lave sit eget Bailey,
SvarSletbare lækker
De har det i superbest i Svendborg
SvarSletDet kan købes i de fleste "Arabiske-butikker" for ca. 15 Kr. stykket! LUXUS!
SvarSletSmager også godt som smørepålæg - som Nutella hvis man har lyst at synde lidt.
SvarSletCharlotte
Det hedder Dulce de Leche, en delikatesse som indtages meget i Sydamerika, specielt i Uruguay og Argentina
SvarSletDulce de Leche er bare nærmest umulig at finde i dk, irma solgte det på et tidspunkt, men ikke mere ;( Enkelte superbest skulle have det.
SvarSletSkal selv prøve at lave det nu, og ja meget billigere selv at lave det 15,-
har også set det i flere super best butikker på glas eller prøv i bazaren, der findes det på dåse til selv at koge:-) ( Odense - Århus )
SvarSletDet er super til at blande i is med let hånd så der stadig er karamelstriber i isen.. mums :-)
Fra dags dato kan man også få kondenceret mælk (fra nestlé) i Irma og den kan laves til den omtalte dulche de leche som er beskrevet øverst på denne side...Dulche de leche er nemlig udmeldt fra Irmas sortiment, men udvalgte super best butikker har den stadig på hylden.
SvarSletmums mums :)
Jeg har fundet kondenceret mælk (fra nestlè) i Kvickly og det så ud til at være en ting man altid kan finde på deres hylder....
SvarSletfundet i FAKTA i uge 8 til 12 kr. der er måske stadig lidt på hylden.
SvarSletDer er nogen der siger det smager af werthers.. og jo lidt gør det da.. men det smager altså også af Norsk Myseost (brunost), synes faktisk det smager lidt mere af det end Werthers.!
SvarSletMen man kan vel enlig blande det med lidt flødeskum og bruge det som kagecreme.. men hvad putter man så i det andet lag.. Hmm.. Tænke tænke.!
Øhh.. skal det enlig være så tykt, så det holder formen uden problemer og lidt svært at ændre.?!
Hvor længe kan det holde sig, når det er kogt til creme? Og skal det på køl bagefter?
SvarSletJeg er i gang med at lave min datters dåbskage med 2 lag af hver 3 bunde med Mud Cake, og så tænkte jeg man kunne smørre denne fantastiske karamel (som jeg idag har smagt for 1. Gang, mums!) lægge halve danske nyplukkede jordbær på, og et lag med hvid toblerone creme, evt med jordbær på også. Mon ik det blir lækkert? Den ska overtrækkes med lyserød og Turkis fondant, blomster i samme farver og et billede :)
SvarSletI Sæby (nordjylland) ligger der en lille butik med tamilsk mad. De har kondenseret mælk :)
SvarSlet-og alverden andre skønne ting... Jordnødder (uden skal) som ikke er ristede og saltede, store poser med cashewnødder.. til meget billigere penge... og alverdens forskellige ris, gryn og korn :) Butikken er lille bitte... men det er sjovt at snuse rundt derinde... så skulle i komme til Sæby, så kan i købe jeres kondenserede mælk med hjem derfra :)
Hmm.. gad vide om alm. letmælk vil arte sig ligesådan hvis man kondenserer det først?
Hej vil bare fortælle jeg lige har fundet den mælk i vores lokale Netto i Herlev
SvarSletDu kan også købe condensant mælk i Føtex nu til 20 kr. Jeg bruger en trykkoge gryder og det tager kun 1 1/2 timer til at lave "dulce de leche" eller Manjar som vi kalder den i chile. Du kan bruge den til alt! oven på brød som nutella eller til panakager. Den kan også blandes med piskeføde og bruge den til lagkager!! mmm jeg elsker den!!
SvarSletI brasilien hedder det doce de leite. uhm, det er godt, men i skulle altså også prøve brigadeiro. det er endnu bedre!
SvarSletHejsa
SvarSletLækker side. lækkre opskrifter også. Kondenseret mælk kan også købes i bilka nu. Det er vist blevet fast inventar og står oftest sammen med dr.oetker krymmel, kagecremer m.m. De har også glas med dulche de leche der hvor honning marmelade og mere findes.
Dorthe fra FB
Hej. Jeg har set det i mange Rema 1000 butikker i og omkring København.
SvarSletHilsen Jeanne fra Gentofte
Hej. SuperBest i Lyngby sælger også kondenseret mælk - du finder den ved kaffe/the/sødemidler :-)
SvarSletDet er altså den SuperBest på Lyngbygårdsvej...
SvarSletHej Lene - jeg har netop indkøbt en del af disse dejlige dåser og tænker at jeg vil prøve det som fyld i en chokoladekage, men men men - kan jeg vende det i noget flødeskum, eller ville du bare bruge det som det er når det har været kogt !? (Koger du med eller uden låg? )
SvarSletPå forhånd tak
Kathrine
Hej Kathrine, jeg koger den med låg og HELT dækket af vand. Du kan sagtens vende det i flødeskum og bruge i en kage :)
SvarSletJeg er ikke SÅ vild med smagen, så jeg har ikke prøvet det selv.
hvordan bruger du det i kage lene? det bliver vel blandet med noget og sammen med jbad?
SvarSletFinsen, jeg er ikke selv så vild med smagen. Nogle vender det i flødeskum og bruger i kager :)
SvarSletHejsa
SvarSletSkal man ikke lave 4 små huller i kanten af toppen,det har jeg fået af vide for at den ikke skal eksploderer...
KH Nathalia
Man kan også blot blande sødmælk med sukker - jeg mener det er forholdet 1 liter mælk mod 400 g. sukker. Evt tilsæt korn fra en eller to vaniliestænger. Og så kog det ned ved svag varme. Mener, det tog en times tid. Derved er det også nemmere at tilpasse konsistensen :)
SvarSletMUMS! De har faktisk lige været på tilbud i Rema til 12,- og i min lokale har de stadig dåser til salg, så prøv at kigge hvis I har en Rema i nærheden.
SvarSletOg så har jeg en opskrift/vejledning her til hvordan man selv kan lave Dulce de Leche: http://kagecreme.dk/dulce-de-leche-kondenseret-maelk-hjemmelavet/
Hej Lene. Mit navn er Viviane og boede næsten tre år i Danmark. Hvor jeg boede i, var let at finde Nestlés kondenseret mælk (Vejle og Viborg). Hvis du bruger en trykkoger, når du begynder at tage hensyn til tryk, kan du slukke after 40 minutter. Det er meget hurtigere. Vær ikke bange, fordi de ikke eksploderer, har jeg gjort flere gange. Jeg er fra Brasilien, og her er vi kalder det sød mælk. Vi plejede at fylde kager, der spises med ost og endda spise det klart. Mange mennesker finder det for sød, så bland det med en creme kaldet creme de leite, men det er ikke flode og creme fraiche (Jeg har også fundet i Danmark i de udenlandske butikker).
SvarSletHej Lene..
SvarSletJeg bruger det istedet for fløde og sukker i the/kaffe.. ca 3 tsk.. I Indien bruges den til desserter, the og kaffe.. Har aldrig hørt om at koge det før nu.. Skal afprøves snart:-)
Hej Lene
SvarSletSikken en dejlig hjemmeside.
Jeg bor i Tyskland og var paa udkig efter noget helt andet, da jeg tilfaeldigt landede her.
Kondenseret mälk - karamel tilstanden efter de 4 timers kogning, er ogsaa glimrende fyld i konfekt.
Mange hilsener og paa helt sikkert gensyn :-)
Jette
Hej Lene, jeg køber min her på Nørrebro. Fåes her i næsten alle store grønthandler/ etniske købmand. jeg bruger min til at lave pakistanske desserter. Har ikke prøvet at lave "Dulce Leche" endnu :) Vh Misbah
SvarSletHar lige prøvet at lave dette - med stor succes. Så stor at jeg nok ikke når at få det brugt i de kager jeg havde planlagt, for det smager urimeligt godt fra dåsen :-)
SvarSletI øvrigt kogte jeg kun min i 3 timer og den blev fin.
Boede i Spanien engang, og der brugte vi det direkte fra dåsen, uden kogning, til pandekager i stedet for mælk og sukker.
SvarSlet