lørdag den 4. september 2010

Nutella smørcreme

Nutelle smørcreme smager simpelhen super godt og er lækkert at smøre en kage op med.. og så er det slet ikke svært at lave :)

1/3 af hver ting og så er den klar..

Jeg laver gerne af en hel pakke smør som er 250g og så 250g af nutella og flormelis.. så fryser jeg resten ned i små portioner som lige er klar til at tage op når jeg ved jeg skal lave kage :)

13 kommentarer:

  1. Hvis nu jeg bager en banankage el. en chokoladekage og kommer i min 3D form skal jeg smøre den der nutellacreme ovenpå før jeg lægger den fine mmf (eller hvad det nu hed *s*)

    Smil fra Mia

    SvarSlet
  2. Ja Mia, så klistre mmf'en fast :)
    hvis du klipper en stor plastpose op og har lavet bunde og fyld kan du lægge kage rundt i kanten af hele formen (nogle steder skal bunden brækkes i mindre stykker)og så putter fyld i og så ellers lægger det i lag.. slut af med kage og læg et tungt skærebræt over, så den bliver presset i form :) så efter en 4- 6 timer, så vender du bilen ud på et fad og smørrer med smørcreme og overtrækker med MMF :)

    Lene

    SvarSlet
  3. Hej igen Lene :)

    Håber ikke du er alt for træt af mig!! Er ikke sikker på jeg forstår dit svar ovenover...
    MEN:

    NU har jeg fået bilform, pastafarver, nutella og skumfiduser i huset!!

    Er det korrekt at jeg ikke skal bruge marcipan til overtræk - men det med skumfiduser??

    Jeg påtænker bare at lave en almindelig chokoladekage som selve kagen, og så skal den overtrækkes som dine fine kager. Kan jeg det?? (altså nøjes med en alm. kage)

    Jeg vil også høre, om jeg bare blander lidt af det pastafarve direkte i skumfidushalløjen??

    Jeg vil også høre hvor meget jeg kan lave dagen før? For ialt skal jeg bruge 3 kager - en til hver i 3 dage ;-)

    Smil fra Mia
    (der sikkert har flere ? endnu *s*)

    SvarSlet
  4. Jeg syntes du skal bruge mmf(skumfiduser) til overtrækket :) så kan du prøve marcipan senere.. du kan sagtens lave en alm chokoladekage -der skal 1½-2 portioner dej i den for at få den fuld :)
    ja når skum, olie og vand er smeltet og rørt sammen kan du komme farven i og så flormelis til sidst :)

    du kan sagtens bage kagen et pr dage i forvejen og så pakke den ind i en pose indtil du skal bruge den..
    smørcremen laver du dagen før og MMF kan du lave med det samme (det kan holde sig 3 mdr eller mere -bare det er pakket godt ind i plast :))

    søndag aften tager du smør ud af køleskabet og mandag bager du kage. når kagen er kold er den klar til smørcreme og MMF.. husk at du min skal lave den dagen før, for det tager lang tid.. en kage kan sagtens holde sig frisk selv om den står et pr dage..

    du spørger bare igen hvis du er i tvivl om noget :)

    SvarSlet
  5. TAK Lene... Uh jeg glæder mig til at se om jeg kan hitte ud af det :)

    Jeg skal lige høre vedr. det dersens mmf... Er det noget der skal rulles ud eller lægges på med en tyllepose? Hehe... Det er simpelthen fordi jeg ikke aner hvad det er eller hvordan konsistensen er :)

    SvarSlet
  6. Mia den bliver som modellervoks ca , så du skal rulle det ud i et stort stykke og så lægge på.. og skær kanterne af med en skarp kniv. rul den ud i maizena majsstivelse og sørg for mmf'en ikke kommer til at hænge fast i bordet :)
    Lene

    SvarSlet
  7. hvor meget af flormelis skal man bruge?

    SvarSlet
  8. du skal bruge 1/3 del flormelis..
    hvis du har 100g smør, skal du bruge 100g flormelis og 100g nutella :)

    SvarSlet
  9. Hej Lene

    Jeg vil prøve at lave din smørcreme med nutella men skal der 250 g flormelis i også?

    Jeg skal bruge det som overtræk på en lagkage

    Med venlig hilsen Annette Clausen

    SvarSlet
  10. Hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet?

    SvarSlet
  11. Kan man bruge det som "fyld" oven på en muffin?

    SvarSlet
  12. Kan man smøre en fondant kage op med Nutella smørcremen?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...