søndag den 8. januar 2012

Cakepop, sådan laver du dem

Jeg har bagt en chokoladekage, du kan bruge hvilken som helst chokoladekage, smulret den afkølede kage i en stor skål og blandet den op med lidt nutellasmørcreme, til en cakepop-masse.
Massen skal lige kunne hænge sammen og ikke være for blød. Den skal holde formen.

Jeg har afmålt ca 30g til de her cakepop
Jeg bruger mellem 30 og 40g. Cakepop moulden kan tage 30g og det er en fin størrelse. Man skal passe på at det ikke bliver for kvalm. Kommer du over 40g falder massen af pinden. (erfaring)

Smelt chokoladen i vandbad eller i micro'en efter anvisning på posen. Jeg har valgt vandbad.

Form cakepop'en. Dyp enden af slikkepindenchokoladen og stik den i massen. Den laver ligesom en krave neden under og den må du ikke tage væk. Det er den der holder massen på pinden.
Sæt nu alle dine cakepop's på køl (15-20min), mens du smelter chokoladen helt.

Du dypper din cakepop i chokoladen, så den er helt dækket.
Gerne så kraven ikke ses (der hvor pinden er sat i og man kan se chokoladen)
Bank pinden let mod kanten af skålen, så det overskydende chokolade drypper tilbage i skålen og kan bruges igen. Drej den rundt/vip den så den tørrer jævnt. Jeg fik sat hanekam på inden jeg kom i tanke om billedet, men jeg er overbevist om at du ved hva jeg mener.

Du kan med stor fordel bage dem i den her fantastiske form, (som jeg også har brugt til snemænd, men hvor jeg desværre valgte en dårlig kvalitet af chokolade som ikke stivnede igen,  øv bøv) som giver en god luftig kage og ikke en tung klæbrig masse, som cakepop kan være -især hvis man får for meget ;)

Du kan med fordel have lavet pynten i forvejen, for så er den nem at sætte i chokoladen inden den tørrer helt op..
Jeg har brugt hjertet (det største) til fødder og hanekam
Øjnene har jeg lavet selv (tryk for at komme til arbejdsbeskrivelsen)
Næb og drøbel er begge lavet til en dråbe. Næbet er blevet skåret op med en kniv, ikke andet.
Kunne du ikke se denne lille høne daske af sted på sine små fødder og samle et pr korn ??

5 kommentarer:

  1. Hvor er de gode .... og dejlige enkle at lave:D

    SvarSlet
  2. Hvor er de fine!!! Jeg er vild med dem :)

    Jeg har netop "fundet" din blog - og WHAUU, du er sørme kreativ. Respekt!

    Jeg ser frem til flere lækre og flotte kager på din blog.

    KH. Marianne

    SvarSlet
  3. Tak :) der kommer også flere til, det er helt sikkert :)

    SvarSlet
  4. mine falder ALTID af selvom jeg har max 30 g på

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...