torsdag den 23. december 2010

Figen konfekt

Her til aften lavede jeg lige det sidste konfekt.

-lidt figner blendet med marcipan og dyppet i lys chokolade.. og så var der ingen vej uden om et dryp grøn chokolade, som min ældste datter er faldet total for, efter vi lavede juletræer ..

Der er ingen sprut i, selv de smager sådan :)

Første gang jeg smagte dem hos min moster, spyttede jeg dem ud -jeg er ret "HYS" hva angår alkohol og da især når jeg er gravid!!  men men der var ingen alokohol i dem og der røg nok lidt flere ned end godt var ;)  namme nam, de er gode..


søndag den 19. december 2010

Hjemmelavede flødeboller ala juletræer

Idag har vi lavet dagpl.mor Tove's 4. søndag i advent gave :)  Hun skal have hjemmelavede flødeboller.. Jeg fandt en del opskrifter på dem, men valgte Sif's som den der skulle afprøves først..

Jeg skar en rulle marcipan ud i skiver af  ½ - 1 cm tykkelse, bare de er nogenlunde ens -og bagte dem i 7 min og lod dem køle af. (jeg lavede dem igår og de har overnattet i en kagedåse til idag)

2 bægere past.æggehvide (3 hele hvider)
150g melis
2 tsk vanilliesukker
en skål der mindste klarer en liter

Piskes på mellemste hastighed over vandbad (av fingre!!) med en elpisker ;)  Pisk 7-8 min til den bliver stiv nok til at kunne lave toppe (stik en ske i og træk den langsomt op -så skulle du gerne have en top af marengs) men stop ikke med at piske!!
Pisk yderligere efter du har taget skålen op af vandbad, til massen er kølet af.. 5-6 min ca..og så skal toppene gerne blive stående når du trækker skeen op..
Kom det i en sprøjtepose og lad flødebundene stå et pr timer, til der er dannet en overflade inden du overtrækker dem med smeltet chokolade..

Det eneste dårlige ved denne opskrift er at der er ALT ALT for lidt!!     NAMME NAM!!!

Jeg fik 9 juletræer ud af portionen og her ser du de 4 som Tove skal have i adventgave i morgen :)

Grønne flødeboller :)


lørdag den 11. december 2010

karameller med lakrids OG hjemmelavede bounty

Jeg har før lavet karameller og denne gang har jeg lavet dem med lakrids smag. Jeg fandt opskriften her og lavede kun halv portion med lakrids og resten blev almindelige :)

Jeg brugte lakridsRODpulver fra panduro -og det var måske en fejl, for de smager IKKE af lakrids,overhoved!! men nu er de trillet i det også, så giver det lidt smag, men slet ikke nok. Kan man trille firkanter, he he..??


Lakrids karameller


Ikke nok med det, så lavede jeg hjemmelavede bounty. De var ret populære sidste år og jeg husker ikke hvem der startede med dem.. ihvertfald prøvede jeg at lave dem uden opskrift for jeg mener kun at det er kondenseret mælk og kokos ;)


1 ds kondenseret mælk fra Nestle'
300g kokosmel ca

og det blandede jeg til det var en tyk tyk masse.. prøvede på at lave bounty lignede stykker og lod dem tørre et pr timer.. inden jeg overøste dem med lys chokolade og dryssede lidt kokosmel ovenpå dem.



Kønne er de ikke, men dælen de smager godt!!

Det var Tove's 3. adventsgave, som jeg afleverede i fredags, så hun rigtig kan hygge her i weekenden.

fredag den 10. december 2010

vanillie kranse til morgenmad!!

Vi havde besøg af NisseMette igår. NisseMette er børnehavens drillenisse og hun skulle bo hos os til idag..
Så igår blev de sat til at bage pebernødder og det var både Mette og min Datter gode til og det blev til to plader som røg med ned i børnehaven idag. De nåede også at tegne lidt inden den stod på dans og jeg skulle aldrig have lovet at passe på nisseMette.. hun åbnede og spiste af vores chokoladekalender -det skarn!!

Men heldigvis var Mette også en sød nisse -en hjælpenisse for hun havde luret på Hanne's verden og lavet de vidunderligste vanilliekranse -til MORGENMAD!!  tror du liiige der var 3 børn der syntes at DET var mærkeligt?? he he

Madam mangor's vanilliekranse:
375g smør
500g mel
250g sukker
1 æg 
250g mandler
1 vanilliestang

Mandler og vanilliestangen blendes til fin mandelmel og resten æltes i.. dejen ligger en times tid på køl og så er det ellers bare at tænde for ovnen på 180g og sætte vanilliekransene ind ca 12-14 min

Det bliver nogle virkelig sprøde kranse og de smager vidunderlige.. Jeg blendede mandlerne uden at smutte dem først :)

tirsdag den 7. december 2010

pebernødder

Jeg lavede dej til pebernødder igår aftes..

125g smør
500g mel
200g farin
2 tsk hjortetaksalt
1 tsk kanel
½ tsk nellike
1 tsk ingefær
½ tsk peber

3½ dl vand ELLER 2 æg og 2 dl vand..
opskriften er fra "kager fra brugsen på side 50 og de skal bage 10-12 min ved 175 grader

jeg brugte 1 past æg og 2 dl vand, men min dej blev alt for lind så jeg måtte ælte mere mel i den.. Dejen plejer ellers bare at være SÅ go' .. måske er det tid til en forandring?? jeg vil ihvertfald på jagt efter endnu en opskrift på pebernødder :) så der er lidt forskelligt at komme efter

De smager skønt :)

Selv om de er ret store ;) men så skal der jo heller ikke så mange til..

Det er min store pige på 4½ der har rullet og trillet. Det blev til 2 hele plader og der er nok til et pr plader i morgen også..

mandag den 6. december 2010

Julenødder ..

Jeg har lavet 2. søndag i advent gaven til dagpl.mor Tove og vi glæder os til at se hende igen. Hun har været syg hele ugen, den stakkel.. jeg håber hun er ovenpå igen og ikke går og småskranter som mig :(

Denne søndag skal hun forkæles med julenødder som jeg har fundet en rigtig god opskrift på hos klidmoster, som har lavet lidt om på en opskrift fra Piskeriset.
Jeg lavede også julenødder sidste år og jeg har glædet mig meget til at jeg endelig skulle igang med dem igen, nam nam.. nu er brie eller en alm skæreost mine to foretrukne oste, men de smager nu bare bedre med julenødder.. her er min fortolkning af klidmoster's opskrift :

300g nødder:
100g hasselnødder
100g mandler
100g valnødder

Et drys kanel
Lidt chiliflager (har jeg brugt i år)
Et nip salt

2 dl sirup
2 spsk hvid balcamico

Nødder hældes i et lille ovenfast fad og krydderierne drysses over, inden du hælder sirup og balcamico over, blander det og bager det i ovnen i 15-20 min ved 190grader

Julenødder på glas

 Her det færdige resultat. Skiltet har min ældste datter lavet :)
Gaven blev afleveret i morges :)

lørdag den 4. december 2010

30 års fødselsdag

Min lillebror bliver 30 på søndag og fejre det i en brag af en fest. Vi blev hurtig enige om at han skulle have kage og at det ville være en god fødselsdagsgave at få. 80 er inviteret, men kun 50 der kommer og fejre dagen med ham.. men sådan er det jo når julen står for døren :)

Jeg havde store planer med designet på kagen, men da jeg stadig er sygdomsramt og total ide'forladt med min feber-hjerne, måtte jeg google christmas cake -og forlie mig med at sådan måtte det blive..

Jeg er på ingen måde skuffet over julekagen og syntes den er rigtig fin ..jeg ville dog gerne have den havde været lidt personlig.



Kagen er lyse lagkagebunde med hjemmelavet fast kagecreme og en kernefri skovbær mousse.

torsdag den 2. december 2010

Smeltede snemænd

1.dec havde børnehaven julefrokost for min datters stue og min familie fik de her 13 smeltede snemænd med. Jeg selv lagde på sofa'en med feber, snot og alt for meget hoste!!

Det blev til chokoladekage, selv om jeg gerne ville have lavet en god krydderkage, men helbredet holdt ikke rigtig til det. Så manden fik lov at lave dej -og den jeg husker bedst er chokoladekagen, som jeg kunne diktere inde fra sofa'en af..

Hoveder med øjne, gulerodsnæser og hatte, havde jeg lavet på forskud sammen med alle "kul" så det var heldigvis kun at rulle MMF ud og så udstikke med en udstikker jeg engang har købt i IKEA :)
smart som bare pokker...

Close up

Datteren var stolt af kagerne og de havde en rigtig god aften, hvor selveste julemanden mødte op med slikposer til alle børn!! ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...