onsdag den 6. oktober 2010

småkager, med eller uden pind??

Jeg har tit set de her småkager på pind der er dekoreret i icing og nu måtte jeg selv igang..
Jeg fik nogle slikkepinde-pinde af en veninde der havde købt dem for længe siden men aldrig fik dem brugt..

Jeg har lavet både med og uden pind..


 -de bagte småkager..


 .. og der var et mindre uheld undervejs


Her de færdige småkager..



opskriften er:


200g blødt smør
200 g sukker eller florsukker  -florsukker giver en mere fin dej
2spsk fløde
1 stort æg
400g mel

tilsæt så SMAGEN:
1 spsk vanilliesukke ELLER
1 ps brunkagekrydderi ELLER
reven skal af en økologisk citron eller appelsin ELLER
erstat 50g af melet med kakao

Sigt flormelis i en skål, tilsæt letpisket æg og fløden. Bland det og tilsæt "smagen".
Sigt mel skiftensvis med smør tern og ælt det færdig på bordet når det ikke kan røres mere sammen

hviler 1½ time
og bages ved 175-200 grader i 10-15 min

 Icing:

1 bæger past.æggehvide og flormelis til "det passer" med konsistensen og en en tsk eddike/citron (gør den blank) og så en masse forskellige pasta farver :)

4 kommentarer:

  1. hvor er de skønne!!

    Hvordan har du fået icing så fint på? Med hvid kant og det hele :)

    Smil fra Mia

    SvarSlet
  2. tak for det :)
    Mia: jeg har først lavet kanten med en rund tyl i str 2 og ladet det tørre lidt inden jeg kom tynd icing med farve inden i.. det flyder ud og bliver nogenlunde glat :)
    kunsten er at det bliver HELT glat og fiin ;)

    SvarSlet
  3. Lene, du er hermed blevet min yndlings-blogger <3
    Hvor er det en super fin blog du har.

    Og jeg har netop set disse kager hos en svensk blogger, og er blevet helt hooket på ideen til barnedåbsbordet.
    Ved du hvor din veninde har købt disse slikkepinde?

    Kh Gitte

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...