søndag den 19. maj 2013

Rabarber kage

Vi har haft besøg af et pr gode venner og deres dreng idag. Til kaffe og til aftensmad hvor vi fik flæskesteg på grillen til et pr burgere. Til kaffen havde vi lavet kage:
 
Rabarber kage med rabarber glasur

RABARBERkage

250g blødt smør
250g sukker
4 æg
150 g revet marcipan
275g hvedemel
2 tsk bagepulver

300g snittede rabarber
50 g sukker
75 g hvid chokolade

Start med at koge rabarber med sukker til de er begyndt at væske. Hæld kompoten i en sigte og lad det dryppe af men du laver dejen.
Smør og sukker røres lyst og æggene røres i, et af gangen. Det revne marcipan, mel og bagepulver røres i og dejen fordeles enten i muffinsforme eller en lille bradepande, foret med bagepapir.

Drys dejen med den hvide chokolade og kom kompoten hen over bunden.
Bag kagen i ca 40-45 minuter ved 180 grader

Lav evt en glasur af saften fra kompoten. En dejlig lyserød rabarber glasur.
Du kan koge saften lidt ind, mens kagen er i ovnen for at få en kraftigere rabarber smag.
Velbekom


3 kommentarer:

  1. Yumyumyum, elsker bare frugtkager, og rabarber er jo bare ren sommerstemning. Lækkert!

    - Anne

    SvarSlet
  2. Er ved at bage denne færdig. Skulle ikke ha' haft kogt rabarberne så meget som jeg har gjort, da de helt har mistet deres stuktur (i modsætning til det billede). Forventer dog, at det kommer til at smage godt alligevel. :)

    SvarSlet
  3. Mums hvor ser den bare god ud

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...