Vi har haft besøg af et pr gode venner og deres dreng idag. Til kaffe og til aftensmad hvor vi fik flæskesteg på grillen til et pr burgere. Til kaffen havde vi lavet kage:
Rabarber kage med rabarber glasur
RABARBERkage
250g blødt smør
250g sukker
4 æg
150 g revet marcipan
275g hvedemel
2 tsk bagepulver
300g snittede rabarber
50 g sukker
75 g hvid chokolade
Start med at koge rabarber med sukker til de er begyndt at væske. Hæld kompoten i en sigte og lad det dryppe af men du laver dejen.
Smør og sukker røres lyst og æggene røres i, et af gangen. Det revne marcipan, mel og bagepulver røres i og dejen fordeles enten i muffinsforme eller en lille bradepande, foret med bagepapir.
Drys dejen med den hvide chokolade og kom kompoten hen over bunden.
Bag kagen i ca 40-45 minuter ved 180 grader
Lav evt en glasur af saften fra kompoten. En dejlig lyserød rabarber glasur.
Du kan koge saften lidt ind, mens kagen er i ovnen for at få en kraftigere rabarber smag.
Velbekom
Yumyumyum, elsker bare frugtkager, og rabarber er jo bare ren sommerstemning. Lækkert!
SvarSlet- Anne
Er ved at bage denne færdig. Skulle ikke ha' haft kogt rabarberne så meget som jeg har gjort, da de helt har mistet deres stuktur (i modsætning til det billede). Forventer dog, at det kommer til at smage godt alligevel. :)
SvarSletMums hvor ser den bare god ud
SvarSlet