fredag den 8. april 2011

Franske makroner

Så fik jeg gang i at lave "macarons"..
Macarons er klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. Læg dem sammen med creme i matchende pastelfarver..

100g mandelmel -lav det selv :) ..se længere nede
150g flormelis
75g æggehvide
1 knsp salt
50g sukker
pastafarve

Bland mandelmel og flormelis sammen.Pisk æggehvider stive med salt og pisk sukkeret i lidt af gangen, til en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt pastafarve og vend forsigtig melet i.
Massen må ikke være hverken for tyk, så den laver toppe eller for tynd, så den flyder ud.
Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca 40 små cirkler, med 2 cm's mellemrum på en bageplade med bagepapir. Slå pladen i bordet for at fjerne evt lufthuller og lad kagerne tørre ½-1 time ved stuetemp.
Varm ovnen op til 180g varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140g og bag kagerne 12-15 min. Lad dm afkøle på pladen og flyt dem over på en rist. Hvis de sidder fast på bagepapiret, så læg et fugtigt viskestykke under til de løsner sig.



Hvid chokoladecreme
½ dl fløde
100g hvid chokolade, hakket
50g smør
smag og pastafarve

Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør chokoladen i og når det er smeltet, røres smøret i. Tilsæt smag og farve og lad cremen afkøle.
Vend halvdel af makronerne med bunden opad. fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila!!

Lyserøde:
Brug rød pastafarve og smag cremen til med 50g purerede røde bær eller marmelade

Orange:
Brug orange pastafarve og smag til med fintrevet appelsinskal

Gule:
Brug gul pastafarve og pisk 100g lemon curd med 100g flødeost som fyld

Lyseblå:
Brug blå pastafarve og rør knuste kandiserede violer i

Grønne:
Brug grøn pastafarve og finthakket mynte eller pistacienødder


Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Tør mandlerne på en bradepande med bagepapir ved 175 grader i ca. 15 min og derefter skal de males i en foodprocesser eller lignende. Konsistensen skal være som pose-pamasan ost. Mine mandler blev dog lidt grovere, og det gik fint nok :)

Et andet tip er at æggehviderne helst skal være 3 dage gammel og have stuetemp.
Pastafarve kan købes her  og billederne kommer engang ved lejlighed ;)

6 kommentarer:

 1. tak for denne. nu må de prøves ... har haft kig på dem tidligere .... men har heldigvis snart en god anledning :-)

  SvarSlet
 2. Står i mit køkken og bager dem lige nu! De ser allerede gode ud, tak på forhånd! :-)

  SvarSlet
 3. til dem som har bagt kagerne.. når man skal lave fyldet, er den hvide chokolade creme basis cremen hvor man tilføjer de forskellige farver og smag? eller skal man skifte noget ud.i såfald hvor meget af aromaen og pastaen skal man bruge er det op til en selv eller?

  SvarSlet
 4. Ja,den hvide creme er basis cremen. Hvor meget du vil have i af farve og smag er op til dig. Du skal ikke bruge ret meget creme imellem, så lav ikke for meget til hver slags :)
  god fornøjelse

  SvarSlet
 5. Hej Lene Skøn hjemmeside, jeg har planer om at afprøve at lave de her skønne franske makroner her i weekenden og ville blot hører om det er muligt at dele dejen i eksempelvis 2 og så farve den i 2 forskellige farver så man kunne få 2 forskellige slags ud af 1 dej. og så ville jeg også hører hvor mange der ca. bliver ud af en portion. På forhånd tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du godt. ellers så lav 2 små portioner. Altså det halve af denne opskrift :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...