lørdag den 28. november 2009

Toblerone creme

150g Toblerone (eller anden chokolade)
½ l fløde
2 blade husblas

Tobleronen brækkes i stykker i en tykbundet gryde og fløden hældes over.
Opvarmes under omrøring. Må IKKE koge, men skal være nær kogepunktet inden det tages af og køles et øjeblik inden den udblødte husblas smeltes i fløden.
Opbevares i køleskabet til dagen efter (dækket med husholdningsfilm, helt nede op overfladen af fløden) hvor det piskes med el-pisker til det er tyk og cremet..

4 kommentarer:

  1. Kan tobleronecremen fryses og tøes op når der ikk er husblas i?? Altså hvis man laver selve kagen en uge i forvejen og tager den op dagen før den skal serveres og pynter den?

    SvarSlet
  2. Hej Fruen, jeg ville komme husblas i. Det gør cremen mere stabil og bedre når den tøes op.
    Jeg tror sagtens du kan bruge cremen uden husblas og så til at fryse.

    SvarSlet
  3. Kan man bruge denne creme i en chokoladekage, sammen med hindbær-mousse? :)

    SvarSlet
  4. Er det rigtig nok der kun skal 150 gr chokolade til en halv liter? Og også kun 2. Blade husblas. I chokoladecremen skal der det dobbelte så meget husblas i til det halve fløde?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...