fredag den 21. juni 2013

Jordbærtærte og weekend

Det er weekend og den bedste måde at starte den på er kage og en kop kaffe -også selv om regnen lægger lidt en dæmper på sommeren. Det kan der rettes op på med jordbær.
En jordbær tærte er altid i høj kurs her hos os og da Kristoffer fra vanilleshoppen sendte mig vaniljestænger så var det første jeg tænkte på en jordbærtærte.
Cremen er fuld af store sorte vanilje prikker og det er bare en herlig mundfuld :)
 
Jordbærtærte
 
Opskriften får du her:
Sød mørdej:
250 g mel
50 g sukker
150 g koldt smør
1 æg
1-2 spsk isvand

Jeg smed det hele i røremaskinen og det lykkedes fint :) lod den hvile en times tid inden jeg rullede den ud på bagepapir og vendte den over i en stor tærteform.

Mazarinfyld:
150 g revet marcipan
2 store æg
120 g sukker
120 g blødt smør

Røres sammen og hældes over mørdejen i formen og bager 1 times tid ved 175 grader.
Bunden køler helt af (jeg lægger pålægschokolade på den lune bund -det smager godt og så beskytter chokoladen bunden, så den ikke bliver blød)

Flødecremen:
½ liter mælk
3 æg
125g sukker
1 stang vanilje fra www.vanilleshoppen.dk
30g hvedemel

2 blade husblas
2½ dl flødeskum

Mælken koges med vaniljekorn og stang. Lad mælken stå og køle lidt mens du pisker æg og sukker godt skummende og derefter piskes melet i. Pisk langsomt mælken i æggene og hæld det hele over i gryden igen og kog det op.. stil det til afkøling og udblød 2 blade husblas og rør i den stadige varme creme inden der kommes husholdningsfilm på overfladen af cremen, så der ikke dannes kondensvand. Lad cremen blive kold.

Tærte og creme kan sagtens laves dagen i forvejen, så den bare skal lægges sammen.

Når cremen er kold vendes flødeskummet i cremen og lægges på den kolde tærte. Pynt med halve jordbær.

 
GOD WEEKEND

1 kommentar:

  1. Hej, den ser rigtig lækker ud :)
    Hvor stor en tærteform passer den til?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...