Jeg laver næsten altid for meget fyld til mine kager!! og efter at have læst et indlæg fra Betina om mazarin bunde, måtte jeg have gravet min opskrift frem -næste gang skal jeg dog prøve hendes :)
Så jeg lavede en gang mazarinkagebunde:
Mazarin:
150 g revet marcipan
2 store æg
120 g sukker
120 g blødt smør
Det hele røres sammen..
Lagkagebunde:
4 store æg
140 g sukker
140 g hvedemel
1 tsk vanillesukker
60 g smeltet, afkølet smør
Æg og sukker piskes godt og mel/vanillie sigtes i skiftensvis med smøret.
Mazarin dejen røres forsigtig sammen med dejen til lagkagen. Jeg bagte portionen i bradepande. 175 grader i 20-25 min. afkøler på rist og skæres i bunde.
Hej Lene - vil lige være sikker -er det her bunde, som du deler i 3 og bruger til de kreative kager? Det lyder som en lækker bund nemlig ....
SvarSletMange hilsner Marianne
Ja det er, Marianne :) smager rigtig lækkert!!
SvarSletHvor stor/lille bradepande bager du i, hvis den skal blive høj nok til 3 bunde!? :)
SvarSletJeg bager den i en 30 cm form eller to forskellige (fx 15 og 20 cm)jeg plejer at kunne få 3 bunde ud af den -også når jeg har to mindre forme.
SvarSletDu skal fylde din form 2/3 op med dej.. har du en mindre rest, kan du bage muffins af dem. Jeg bager muffins først -de skal ca. have 15 min og så sætter jeg kagen ind bagefter :)
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletaltså skal det hele blandes samme?? eller er det 2 opskrifter??
Sletog er det 2 opskrifter, eller bare samme bage tid og fremgangsmåse??
SvarSletKan man lave lagkage bunden uden mazarin???
SvarSletJa det kan du sagtens, det er en helt alm dej til lagkager der bare blandes til mazarin bunde i denne opskrift.
SletGod bagelyst
Jeg skal bage en lagkage i bradepande 30x40 i 3 lag. Rækker opskriften til det? Eller vil du evt lægge en halv portion mere oveni?
SvarSletOvervejer også bare at lave 2 bunde af denne opskrift som øverste og nederste bund og så lave en anden slags bund i midten! Foreslag? Chokoladebund? Nøddebund?
SletKan bunden fryses ?
SvarSlet