Vores nytårsdessert i år bliver chokolademousse med nøddestænger. Sidste år fik vi Nougat mousse med nøddestænger, så der er ikke den store forandring at spore. Dog skal ungerne have noget helt specielt "firser"dessert og det glæder jeg mig til at pressentere for dem, men mere om det i et andet indlæg. Her får du først opskriften på nøddestænger.
Nøddestænger,
300g mel150g blødt smør
100g flormelis
1 æg
Korn fra en ½ vaniljestang
100g finthakket hasselnødder (gem lidt til at trille kagerne i)
150 grader i ca 15 min
Sigt mel og flormelis i en skål og skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt flormelis for at skille kornene ad. Kom smør og et letpisket æg ved og ælt til det hænger nogenlunde sammen. Ælt 90g hasselnødder i og sammel dejen.
Tril til lange stænger, pensel dem evt med æg eller mælk inden du triller dem i resten af nødderne.
Vi er ikke SÅ vilde med hasselnødder, så jeg har ikke penslet kagerne inden de fik et drys :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar