søndag den 7. august 2011

Vaniljeflødecreme

2½ dl letmælk (jeg brugte 2 dl minimælk og 0,5 dl fløde)

2 spsk sukker
2 blommer
1½tsk vanilje (eller ½ vaniljestang+ korn kogt med mælken)
1 spsk maizena mel

3 husblas
2½dl fløde, pisket til skum

Mælken koges op.
Sukker, blommer, vanilje og maizena piskes godt og så hældes den meget varme mælk forsigtigt i mens der piskes.
Det hældes tilbage i gryden og koges op under omrøring, hvorefter det tages fra varmen.

Udblød husblas og kom i den ikke alt for varme vaniljecreme..

Når cremen er kold blandes den med flødeskummet.

4 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Prøver lige igen. Bruger du det bare som kagefyld og hvor meget giver denne portion?

    SvarSlet
  3. Den giver til 1 lag i en 25 cm kage ca.. Jeg kommer lige en "skvat" mere i af det hele hvis kagen er størrere ;)

    SvarSlet
  4. Tak for svar. Den må jeg lige afprøve en dag i nær fremtid...

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...