2½ dl letmælk (jeg brugte 2 dl minimælk og 0,5 dl fløde)
2 spsk sukker
2 blommer
1½tsk vanilje (eller ½ vaniljestang+ korn kogt med mælken)
1 spsk maizena mel
3 husblas
2½dl fløde, pisket til skum
Mælken koges op.
Sukker, blommer, vanilje og maizena piskes godt og så hældes den meget varme mælk forsigtigt i mens der piskes.
Det hældes tilbage i gryden og koges op under omrøring, hvorefter det tages fra varmen.
Udblød husblas og kom i den ikke alt for varme vaniljecreme..
Når cremen er kold blandes den med flødeskummet.
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletPrøver lige igen. Bruger du det bare som kagefyld og hvor meget giver denne portion?
SvarSletDen giver til 1 lag i en 25 cm kage ca.. Jeg kommer lige en "skvat" mere i af det hele hvis kagen er størrere ;)
SvarSletTak for svar. Den må jeg lige afprøve en dag i nær fremtid...
SvarSlet