Så fik jeg gang i at lave "macarons"..
Macarons er klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. Læg dem sammen med creme i matchende pastelfarver..
100g mandelmel -lav det selv :) ..se længere nede
150g flormelis
75g æggehvide
1 knsp salt
50g sukker
pastafarve
Bland mandelmel og flormelis sammen.Pisk æggehvider stive med salt og pisk sukkeret i lidt af gangen, til en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt pastafarve og vend forsigtig melet i.
Massen må ikke være hverken for tyk, så den laver toppe eller for tynd, så den flyder ud.
Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca 40 små cirkler, med 2 cm's mellemrum på en bageplade med bagepapir. Slå pladen i bordet for at fjerne evt lufthuller og lad kagerne tørre ½-1 time ved stuetemp.
Varm ovnen op til 180g varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140g og bag kagerne 12-15 min. Lad dm afkøle på pladen og flyt dem over på en rist. Hvis de sidder fast på bagepapiret, så læg et fugtigt viskestykke under til de løsner sig.
Hvid chokoladecreme
½ dl fløde
100g hvid chokolade, hakket
50g smør
smag og pastafarve
Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør chokoladen i og når det er smeltet, røres smøret i. Tilsæt smag og farve og lad cremen afkøle.
Vend halvdel af makronerne med bunden opad. fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila!!
Lyserøde:
Brug rød pastafarve og smag cremen til med 50g purerede røde bær eller marmelade
Orange:
Brug orange pastafarve og smag til med fintrevet appelsinskal
Gule:
Brug gul pastafarve og pisk 100g lemon curd med 100g flødeost som fyld
Lyseblå:
Brug blå pastafarve og rør knuste kandiserede violer i
Grønne:
Brug grøn pastafarve og finthakket mynte eller pistacienødder
Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Tør mandlerne på en bradepande med bagepapir ved 175 grader i ca. 15 min og derefter skal de males i en foodprocesser eller lignende. Konsistensen skal være som pose-pamasan ost. Mine mandler blev dog lidt grovere, og det gik fint nok :)
Et andet tip er at æggehviderne helst skal være 3 dage gammel og have stuetemp.
Pastafarve kan købes
her og billederne kommer engang ved lejlighed ;)