Jeg besluttede mig for at lave Summerbird's luksus flødeboller:
Jeg startede med at lave bunde af marcipan. Jeg tog en rulle og skar tynde tynde skiver, lige fra rullen, 3mm ca og gav den i ovnen til de var gyldne.. tager max 5 min.. og da de var kolde penslede jeg dem med chokolade. Kun på overfladen.
Flødebolle skum:
80g flydende glukose
60g vand
150g sukker
korn fra en vanilje stang
Det koges i en tykbundet gryde til min 117grader (brug et sukker termometer) imens:
100g past hvider
2 spsk sukker
det piskes stiv i røremaskinen.
Det kogende sukkervand hældes forsigtig og langsomt i æggehviden mens der piskes og piskes for fulde gardiner..
det skal piskes ind til det er koldt.. jeg gjorde et viskestykke våd med kold vand som jeg lagde rundt om skålen (det er galt med tålmodigheden skal jeg sige jer!!)
Jeg brugte en 12 mm rund tyl og mine flødeboller blev dejlig høje :)
De stod til næste dag i oven hvor de kunne stå i fred.
Jeg har penslet chokoladen på og det var ret nemt.
Der er lidt helligdage, men det er ok at de ser hjemmelavede ud :)
Skallen, chokoladen, var tynd og sprød ..guuuud hvor er de gode.. de skal laves snart igen.
..og der blev mange.. nam nam
Jeg kunne ikke dy mig. Jeg måtte altså prøve:
Flødeboller med øjne -det skøre indslag ;)
Hvor ser de gode ud!
SvarSletHavde du ingen problemer med at hælde sukkervandet i æggehviden? -Jeg har nemlig prøvet samme opskrift engang, hvor sukkervandet stivnede for hurtigt i æggehviden (=klumper), selvom min røremaskine kørte for fulde gardiner.
Så jeg havde egentligt ikke planer om at lave dem igen, men hvor ser dine da gode ud!
De ser rigtig gode ud og man kan da sagtens se, at det er Summerbird flødeboller!
SvarSletKan godt li de har øjne, så de kan hvem der spiser dem og hvor mange... ;-)
Hvor er de flotte ! Har kun forsøgt mig med flødeboller en gang.. og kunne ikke få chokoladen pænt på.. Så blir jeg tvær.. Ved nemlig ikke hvad tålmodighed er !
SvarSletHyggehygge
Marianne
Goddag med dig *sms* (:
SvarSletTænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:
Knus Lise
jo jeg havde et pr sukkerklumper, men ikke noget "alvorligt".. det er noget med at man skal hælde så det ikke når at stivne inden sukker bliver rørt ud i æggene :)
SvarSletdet lykkedes OK for mig -så prøv da igen.. de smager jo himmelsk
Øjnene har jeg lavet af en rest Icing og så har jeg farvet en lille smule af det sort
SvarSletDe er lavet med en rund skrive tyl i str 4 og 7
de sorte prikker er størrelse 2
Hvor er de bare seje med øjne Lene:), super sjov ide som børnene nok vil elske. Den ide gemmer jeg;)
SvarSlet