tirsdag den 25. januar 2011

Muffins i æske

Susanne er en uundværlig person i mit liv. Det er hende jeg ugentlig brokker mig til og hende der hjælper mig videre i mit liv. Nu skal jeg snart på barsel og må sige på gensyn til Susanne. Derfor skal hun vide hvor meget jeg holder af vores samtaler, selv om de ikke altid er uden tårer. Jeg besluttede derfor at bruge alt min energi på at få lavet nogle muffins til hende og har til formålet indkøb den fineste æske. Du kan købe æsken HER og cupcake holder HER


Er den ikke fiiin??


Nu ved jeg ikke om Susanne bedst kan lide chokoladekage eller drømmekage -men jeg valgte at lave min gode sædvanlige svampede chokoladekage fra kagekonen :)  og toppede med nutellasmørcremen inden jeg kom toppynten på

Resultatet af dagen anstrengelser ;)

Bierne er laver af banan-fondanten
Rosen af hindbær og bunden af chokolade
Paddehattene har ingen smag i fondanten
Marguritten er med appelsin smag og de brune af chokolade.
Mariehønsene er uden smag i fondanten
Påskeliljen er af banan og den brune er chokoladen :)

Jeg er vild med det fondant!! og må simpelhen smage lidt hver gang jeg arbejder med det -det både smager og dufter himmelsk.. Jeg er sikker på jeg kommer til at bruge det en del fremover. Nu venter jeg på at der kommer en grøn der smager af æble, he he..

Det er første gang jeg har brugt mine præge-måtter og faktisk også på tide!! Jeg syntes selv resultatet er blevet rigtig flot og jeg skal huske mig selv på, at jeg snart skal prøve igen. Det er noget nemmere at lave muffins når man er højgravid, end at skulle overtrække en stor tung kage. Men det tager stadig lang tid at lave pynten :)  og påskeliljen -jeg er total i forårs humør og glæder mig til at lave flere af dem.

Nu venter jeg på det bliver onsdag morgen, så Susanne kan få sin gave. Jeg håber hun bliver glad.


søndag den 23. januar 2011

Endnu flere fastelavnsboller

...og der er stadig lang tid til fastelavn!!

Jeg har brugt min sædvanlige opskrift som du finder HER

Fastelavnsboller med vanilliecreme og lidt hakket chokolade.
Pyntet med hvid -og chokoladeglasur og fondant med smag.


..og så fik jeg købt en fastelavns-katte-udstikker, som jeg manglede i min samling af udstikkere. Den er jo rar at have når fastelavnsKAGEN skal laves. ( -HVIS jeg får een lavet, for jeg har termin 4.marts, så måske/måske ikke..) og der skal jeg også bruge min nyindkøbte fondant..



Jeg har fundet fondant med SMAG hos dinkage.dk og det smager sindsyg godt :) Det orange smager af APPELSIN, det lyserøde af HINDBÆR, det gule af BANAN og det brune smager af CHOKOLADE..

I øvrigt vil jeg indsætte mit billede i en konkurrence på Facebook under "dinkage" og jeg er meget sikker på at I alle er velkomne, til også at uploade et billede og være med. Jeg husker ikke hvor længe konkurrencen varer, men helt sikkert til fastelavn som i år er 6. marts ...

mandag den 17. januar 2011

Lynet McQueen how to / arbejdsbeskrivelse


Jeg har bagt 1½ portion chokoladekage:


Så er bilen bagt i bilformen og kølet af


 Jeg starter med at skære det overskydende kage mellem dæk, for -og bagende væk og skære bagruden til.
Så skærer jeg lidt ind i hvert side for at give noget mere form.


 Kølerhjelmen bliver skåret til. Jeg uddyber den for at give mere form og skærer lygterne af

Til sidst skærer jeg rundt om baghjulene og gør bilen smallere bagtil.. jeg fik ikke taget for meget af denne gang, desværre!! og det kan ses på det endelige resultat.

Så fik jeg ikke taget flere billeder -desværre!!

så skal kagen smøres op og overtrækkes med rød MMF, inden den pyntes..

 Jeg har lavet mange Lynet McQueen biler i kage og du kan se de fleste af dem HER

mandag den 10. januar 2011

Lynet McQueen

Så blev det tid til endnu en lynet McQueen -denne gang til min svigerinde der lovede kage på arbejdet i anledning af at hun er færdig med at lave oplæg på Lynet McQueen LEGO..
..og hva var så mere naturlig end at lave:

Den lille røde racer med LEGO på kølerhjelmen


Denne gang var jeg så smart at lave skabeloner til alle delene. Vinduer, øjenlåg, zigzag lyn mm og så tog jeg billeder undervejs -dog ikke længere end at den var skåret til, fra bilform til Lynet-form :)  så glemte jeg alt om det igen... så der kommer en arbejdsbeskrivele/ how to, en af dagene.

onsdag den 5. januar 2011

Fastelavnsboller med creme

Jeg var nede at handle den anden dag og da jeg gik forbi brødsalget var der fastelavnsboller.. Det satte griller i hovedet på mig og jeg måtte bare igang -selv om der stadig er 2 hele måneder til fastelavn. Det ligger ret sent i år.. Jeg startede med at lave en god vanilliecreme og jeg bruger opskriften fra "anerkistens ægte kagebog" som jeg syntes er rigtig god. Bogen kan du købe HER og også "pausekage" som jeg selv ønsker mig ;)

Min egen fortolkning af kagecremen er:
½ l mælk koges med ½-1 stang vanillie og sættes til at trække en 10 min's tid under låg, mens 3 æg og 125 g sukker piskes meget luftigt og til sættes 30 g mel, der også piskes i..
Vanilliestangen tages op og kornene skabes ud og ryger tilbage i mælken, som piskes i æggene inden det hældes tilbage i gryden og koges op imens man pisker på livet løs :)

Jeg lavede cremen dagen før og satte på køl så den var klar.. så lavede jeg dejen efter denne opskrift, som jeg ikke er sikker på hvor stammer fra..

Fastelavnsboller:

1 dl mælk
100g smør
25 g gær
350g mel ca
25 g sukker
1 æg
½ tsk salt
1/4 tsk kardemomme

Smelt smør i mælken og afkøl til "lillefinger varm" inden du rører gæren i mælken.
bland mel, sukker, salt og kardemomme i en stor skål (hold lidt af melet tilbage) og slå ægget ud i også..
hæld mælken i lidt af gangen og ælt det sammen.
Lad dejen stå en times tid med et klæde over og hæve inden dejen skæres ud i 12-16 stykker, der rulles godt flade og fyldes en klat vanilliecreme i, inden den lukkes godt til. Sættes på bageplade med samlingen nedad og efterhæver et kvarterstid. Jeg penslede dem med en sjat kold kaffe inden de røg i ovnen i ca 15 min på 200 grader

Jeg lavede en dobbelt portion dej og fik 48 boller ud af det og mængden af creme passede på en prik.

Hjemmelavede fastelavnsboller med vanilliecreme

Hvert barn pyntede sin egen og fik dem som en lille dessert efter aftensmaden. "Må vi kun få een??" -og ja det måtte de!! "må vi få en i morgen til morgenmad??" -og nej det måtte de så ikke!!
..hvilket da er total snyd ;)


lørdag den 1. januar 2011

Årets 1.kage -baby rump cake

Kort før jul ringede min lillebror om det kunne lade sig gøre at få en kage til den 2.januar og til 12 personer.. Han skulle til barnedåb og ville gerne forære forældrene til det yndige pigebarn, en kage..

..og selvfølgelig kunne jeg det ;) , højgravid og pinlig ædru efter nytårets komme.. Jeg lavede kage mens mand og børn ryddede op og gjorde rent efter en herlig aften.


BABY RUMP CAKE IN PINK

Kagen er chokoladekage med tobleronecreme og hindbær mousse uden kerner. Den er smurt op med nutellasmørcreme og overtrukket med hjemmelavet MMF..

..Og som den hurtige læser har bemærket, så er der ikke navn på kagen!! Det bliver først offentlig gjort i kirken :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...