lørdag den 29. maj 2010

hvem kom først? hønen eller ægget??

tutorial chicken, arbejdsbeskrivelse på en høne / høns, how-to

Hvid MMF
Jeg er sikker på at I kan se hvordan det skal sættes sammen. Tryk de to små vinger lidt flade.


giv vinger og hale lidt struktur og buk halen op ad.  - Lav evt ET hak og træk de to halefjer lidt fra hinanden og lav en lille krølle på dem..
Vingerne kan enten baske eller lægge ind til kroppen.
rul en rød pølse og mas den flad.. skær ud så det ligner en hanekam :)


Rul en lille rød pølse og buk den på midten

Rul en lille bitte gul kugle til cigarform og sæt oven på det røde, som vist. Sæt hanekammen på med en smule vand


Hvis man lige deler næbet med en skarp kniv, er der plads til en tunge..


Lav øjne med en sort fødevarepen
Hos mig var det vist hønen.. eller var det??

bedre sent end aldrig..

Henning er tømmermester og 72 år.. idag skulle han døbes!! JA døbes :)
Henning er min dagplejers mand.. altså min som i mig :) min datter syntes det var noooget mærkelig at hun havde passet mig som lille.. svært at forholde sig til..men kagen er ikke svært at forholde sig til og indeholder Chokoladekage med lime mousse og hvid toblerone creme -overtrukket med MMF og den mørkebrune er CHOKOLADEFONDANT -det smager bare super nam nam :)



carpender cake, tømmer kage, sav, søm, nibtang, hammer, målebånd eller "tommestok"

onsdag den 26. maj 2010

Rosenblade på stilk



Farv fondanten grøn og kom lidt tylose i også. Jeg bruger to slags grøn for at få farven.
foliage green og spruge green fra sugarflair.
Udstik blade: en stor og 4 i størrelsen en tand mindre. Klip en wire over så du har 5 stykker. den ene skal være længere end de andre. den længste wire til det største blad ;)

Lav gerne en heeel masse.  Wire skal 2/3 del op i bladet
ball-tool den i kanten og buk spidsen bagover inden de tørrer natten over

tape dem alle og slut af med det største blad, som du sætter 2 mindre blade på -så spidsen fra bladene er ca 2/3dele oppe.


fortsæt nogle omgange og sæt et pr blade mere på.. så der er ½ oppe af de andre blade..
Tape stilken godt :)


Buk forsigtig bladene ud på plads med en spidstang



poppy red, primerose og foliage green dust
Dust den grønne på, først i kanten og så i midten..
lidt gul, rød, brun eller alle tre lidt rundt i kanten.

kog lidt vand og hold bladene ind over dampen ET ØJEBLIK!! så "smelter" farverne nærmest sammen og de er rigtig flotte når de tørrer op


Blade, sat sammen med en hvid rose


rose tutorial, how-to på rosen blade

Fødselsdag -kage til min far

Chokoladekage med toblerone creme og jordbær mousse

cupcake med kitty


altså, Hello Kitty :)


Vanilliekage med smørcreme og Hello Kitty i MMF

Min veninde skulle til sin søster's fødselsdag (voksen..men skal jo ikke røbe nogen alder,hmm!!). -samme søster elsker Hello Kitty (som alle andre pigebørn, ha ha) såå Hello Kitty blev det :)
..og jeg håber hun blev jublende lykkelig over en spiselig gave..

25 år -og KAGE

Majbritt fylder 25 og DET skal fejres..
 
Kagen er chokoladekage med lime mousse og Jordbær mousse med friske jordbær :) overtrukket med mmf


TOPPEN

Jeg håber virkelig du havde en rigtig dejlig dag Majbritt.. Flot var ihvertfald både du og kagen :)

torsdag den 20. maj 2010

LILJEKONVALLER ..

Lily of the valley tutorial. 
Jeg er flere gange blevet spurgt om en tutorial / how-to / arbejdsbeskrivelse på liljekonvaller..
så her kommer den:

Jeg bruger 3 wire og klipper dem alle 3 midt over. Jeg tager 1 fra og klipper resten midt over igen -så har jeg 11 stk ialt. Bukker en lille krog så fondanten kan sidde fast. Brug Tylose til din fondant ( Jem Petal Powder)

Så laver jeg små tåre-formede kugler og sætter om krogen - Den lange skal have den mindste kugle.
Lad dem tørre natten over eller 24 timer. Det kan være en fordel at lime dem på krogen -dyp dem i lidt lim lavet af tylosepulver/vand eller past.æggehvide

Så ruller jeg lidt fondant ud og stikker 4 - 5 små blossom :) og runder dem let med ball-tool og lader dem tørre mens jeg samler blomsten.

Jeg bruger bruge tape i samme farve som den wirer jeg bruger. I dette tilfælde har jeg lysegrøn.
sæt tapen godt fast og rul 1-2 omgange før den næste bliver sat på.. Giv ikke op selv om det er lidt svært :)
Den lange skal være først og det er den jeg sætter de andre på. Jeg tager de mindste først og så har jeg de store udsprungne blomster til sidst :)

Jeg bukker mine ud fra stilken med det samme -så føler jeg ligesom jeg har bedre styr på hvor den næste skal sidde henne. Jeg bruger en lille spids-tang til formålet. Når jeg er færdig med at sætte blomster på, bukker jeg wire op så der bliver en fin lille ensartet stilk og taper den godt.. se evt nederste billed :)


Der sættes blossom på 4 eller 5 af de nederste.. Lim dem på med lidt vand/tylose og lad det tørre.



Jeg duster med "spring green" når jeg har de lysegrønne stilke (foliage green, når det er de mørkegrønne stilke) De skal kun dustes i bunden.. de yderste små skal dustes mere end de store der er blomst på..
Jeg bruger en lille god pensel til det..

DET FÆRDIGE RESULTAT

Billedet er taget i dagslys -så er det nemmere at se :)

..god arbejdslyst og lad mig gerne vide om du kan bruge beskrivelsen til noget :)

Fødselsdagskagen

MANCHESTER UNITED

Christian er vild med Manchester united :) så kagen var oplagt :)

Vanilliebunde med tobleronecreme og jordbærmousse med friske stykker jordbær. overtrukket med overtræksmarcipan og logo'et er lavet i MMF :)

søndag den 16. maj 2010

..det er så yndigt at følges ad..

..og det syntes Lisbeth og Sune også. Derfor blev de gift igår og spiste denne bryllupskage:


Hjerte bryllupskage

Kagen er en "Betty's bryllupskage"

pssst.. ( det er 2 lyse lagkagebunde og en mørk med hindbær mousse og toblerone creme imellem )



Nærbillede af blomsterne


Bryllupsgave

Gaven til brudeparet skulle været anderledes end den plejer.. så det blev en lille kage til dem :

BRYLLUPSGAVE

Kagen er vanilliekage med peanutbutter frosting, overtrukket med rød fondant og pyntet med guld, blomster og ringe


søndag den 9. maj 2010

FC MIDTJYLLAND

FC MIDTJYLLAND

kagen er til en konfirmation. Chokoladekage med hk. chokoladestykker, solbær mousse og toblerone creme. Spillere og mål er af plast, men logo'et har jeg lavet i fondant..

FCM LOGO

fredag den 7. maj 2010

Sachertorte chokoladekage

75g mørk chokolade
2 dl olie
330g sukker
9 æg
150g mel
45g kakao
3 tsk bagepulver

chokolade smeltes i olien. sukker og æg piskes 15 min og blandes med chokoladen : 1/3 æg hældes over i chokoladen og piskes -så hældes chokoladen over til æg.. det fordeler blandingen bedre :)
mel,kakao og bagepulver sies i

bages midt i ovnen ved 180 grader i ca 60 min    24 cm springform

Solbær mousse

Solbær mousse

2 dl solbær marmelade -evt lavet selv :)
1 spsk citronsaft
2 blade husblas
2½ dl fløde

husblas ligger i blød i koldt vand mindst 5 min. solbær og citron varmes og evt blendes. husblas smeltes heri og når det har kølet blandes det i den letpiskede fløde..
står 2 timer på køl og stivner inden brug..

søndag den 2. maj 2010

ORCHIDE RANKE

ORKIDE GREN

Desværre er den gået lidt i stykker. et pr af bladene var knækket af -ærgeligt nok..Jeg havde ellers pakket den forsigtig og forsvarligt ned :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...